edman7000-logo transp

om edman7000
artiklar i tidningar och medverkan i radio och TV

Det händer att jag blir kontaktad för en kort kommentar eller intervju.


Under period med intensiv rehabilitering efter skada... har jag inte varit så aktiv...
Entereprenör nr5 2015. Peter Ceder har skrivit artikeln "Tidsoptimist fick klinik på rätt köl" under vinjetten "I praktiken". Jag hjälpte Mattias på Edaxkliniken att skapa struktur på såväl vardagen som långsiktiga mål och strategi för utveckling.
Aftonbladet Plus. Gustaf Eriksson har skrivit artikeln Sämsta sättet att börja dagen på. Om när vi läser mejl, hur vi hanterar tid och förväntingar. Augusti 2014.
Tidningen Skriva. I nummer 4 juli/augusti 2014 har Andreas Jakobsson skrivit en artikel om att frigöra tid för sitt skrivande med bl a tips från edman7000.
Förskolan, nummer 7 2012. Tora Villanueva Gran har skrivit artikeln Så blommar du i höst. Den handlar om att drömma, prioritera och förändra.
Svenska Dagbladet, söndag 7 augusti 2011. I artikeln Så varvar du upp inför jobbstarten av Ylva Edenhall, har jag fått bidra med några av mina tips.
Radio Sörmland onsdag 16 mars 2011, intervju under lunchtid. Jag och Johanna Iggsten pratade om olika perspektiv.
Svenska Dagbladet Näringsliv. Söndagen den 16 augusti 2009 publicerades Jenny Peterssons artikel "Goda semestervanor håller jobbstressen borta" om olika stress och hantera densamma.
Helsingborgs Dagblad Fem löften som kan ge ett lyft
JordbruksAktuellt Så undviker ni konflikter i familjeföretaget.
Kollega. Unionens medlemstidning nr 7, augusti 2008. Åsa Friskt har skrivit artikeln "Ordning ger frihet" som även handlar om tid och prioriteringar.
Svenska Dagbladet. "Det tar tid att varva upp" publicerades i Näringsliv söndag 17 augusti. Om att komma tillbaka efter ett tags semester. Att hitta arbetsglädjen!
NyTeknik. I nummer 19, 7 maj, skriver Elisabeth Vene "Sätt samarbetet på spel" om vad man kan uppnå med företagsspel. KortLäk® finns med bland de spel som visas.
Allt om Barn. Flera tidningar samarbetar med den här nyhetssidan om barn. Journalisten Caroline Engvall skriver en artikelserie ”Livspusslet 2008”, en veckas artiklar om hur man som förälder idag får ihop sin tid.
Sveriges Television Den 13 november medverkade jag i SVT2 Go'kväll, serien Drömlivs sjätte punkt. "Drömmen om att få ordning".
Svenska Dagbladet I söndagstidningen den 7 oktober 2007 finns en artikel om KortLäk® Andra kort i leken av Ylva Edenhall-Nicander.
Blogg Jag bloggar på nyhetssidan ment för Månadens Entreprneur. till bloggen. Förutom nyhetssidan, finns CD-tidningen Månadens Entreprenör och ett nyhetsbrev som går ut måndag-fredag, varje morgon och eftermiddag.
Ny Teknik I nummer 34, 22 augusti 2007 finns artikeln Så tar du makten över din arbetstid skriven av Elisabeth Vene. Bland 12 punkter kan du hitta några idéer som förenklar arbetsdagen.
Svenska Dagbladet Artikeln Par i hjärter drar in klöver skriver Ylva Edenhall-Nicander om situationen för äkta makar och sambos som driver företag tillsammans. 3 juni 2007.
Tove I nummer 2 2007 skrev Tove artikeln Organisera i vardagen. En artikel som tar upp både arbete och privatliv, och hur vi ska kunna minska stressen över alla "måsten".
Svenska Dagbladet Läs artikeln Lär dig ha ingenting planerat som Ylva Edenhall-Nicander skrev i SvD Näringsliv söndagen den 7 januari 2007. Den bygger bl a på intervjuer med mig och "stressdoktorn" Tomas Danielsson. Artikeln ger många idéer om hur livet kan underlättas med rätt agenda och sätt att planera sin tid.
Loop är en ny tidskrift om ledarskap, organisation och personal. Nummer 2/06 hade tema TID med 20 sidor artiklar och intervjuer om hur vi värderar och använder tid. Du hittar artikeln ”Dålig koll på klockan kostar pengar” med bl a tips från edman7000. Läs den – du får många olika och bra aspekter på tid.
Radio Sörmland Under våren 2006 sände Sveriges Radio P4 Särmland serien Tid att leva! där jag berättade om mina erfarenheter och gav lyssnarna råd. Vi gjorde även ett ”på-plats-live-reportage” som gav vår gäst goda resultat!
Leva! Tidningen Leva har skrivit flera artiklar om tid, där edman7000 bidragit med tips och idéer. Gå in på www.leva.nu och upptäck en läsvärd tidning.

Planera dig fri har fått många uppskattande recensioner!
Tidningen Chef. nr 8 2005: ”Den här boken är inte bara snygg och överskådlig utan ger alla tips du behöver för att få bort högen av papper på skrivbordet och för att kunna hantera otaliga mejl i datorn.”
Tidningen Civilekonomen skrev följande i nummer 5/2005: ”Boken fungerar bra som kaffebords-bok med snygg lay-out och fina bilder.” och ”…behöver inte läsas från pärm till pärm och alla tips passar inte allamänniskor. Men den är full av små guldkorn som kan ge idéer till en mer välplanerad tillvaro.”
Radio Stockholm recenserade ”Planera dig fri” på förmiddagen den 23 juni. Eva Solum-Bernzelius gav ”Planera dig fri” betyget 4 för en bok i den här genren.” Den är väldigt lättsamt och humoristiskt skriven, indelad i tydliga kapitel och med handfasta råd.” och ”Den är tunn och lättillgänglig, absolut inte tung eller tar lång tid. En trivsam liten bok, inget revolutionerande men med bra konkreta tips.”